Marineret kartoffelsalat

Dette er en udpræget sommerret, der er fabelagtig når de nye danske kartofler titter frem. Prøv selv.

Ingredienser:

600 gram kartofler
1 bundt radiser
½ dl hakket persille
½ dl snittet purløg
½ dl hakket dild
1 rødløg
1 skalotteløg
1 dl olivenolie
1 dl hvidvinseddike
1 dl vand
Salt, gerne læsøsalt

Fremgangsmåde:
  • Kartoflerne skrabes og koger ca. 20 minutter til de er møre. Hvis du er usikker på om kartoflerne er kogte, kan du tjekke det ved at prikke i dem med en gaffel, og hvis gaflen slipper kartoflen let, er de færdige.
  • Vandet hældes fra kartoflerne, og de stilles til afkøling.
  • Radisserne skylles, renses og skæres i skiver.
  • Løgene pilles og skæres i tern.
  • Persille, purløg og dild skylles, snittes fint og kommes i en skål.
  • Olie, vand og eddike røres sammen og hældes i.
  • Der krydres med salt og peber.
  • De afkølede kartofler skæres i skiver og blandes med løgene og radiserne.
  • Marinaden hældes over kartoffelsalaten, og trækker i køleskab i ca. en time før den serveres.
Tip: Krydderurterne kan erstattes med frisk salvie, oregano og basilikum.

© AnesMad.dk

 
 Udskriv ForrigeNæste 

Om opskriften
Tilberedningstid 2 timer
Antal personer 4 pers.