Indbagt mørbrad

Denne ret er let at lave, og smager dejligt.

Ingredienser:

4 plader butterdej
1 svinemørbrad
Fars:
400 gram hakket svinekød
2 spsk hvedemel
1 æg
1 løg
200 gram champignon
1fed hvidløg
1 tsk paprika
1 tsk salt
peber
½ dl letmælk

Fremgangsmåde:
  • Butterdej tøs op.
  • Sener og hinder skæres af mørbraden. Herefter brunes den på pande i olie. Den krydres med salt og peber.
  • Mørbraden lægges til afkøling.
  • Farsen røres sammen med mel, æg, finthakket løg, knust hvidløg, paprika, salt og peber.
  • Champignon rensen og snittes i fine tern. Herefter tilsættes de farsen.
  • Butterdejen rulles sammen til en plade på ca. 30 cm på hver side.
  • Halvdelen af farsen kommes midt på butterdejspladen.
  • Mørbraden kommes ovenpå, og resten af farsen pakkes omkring mørbraden.
  • Butterdejen lukkes ind over fars og mørbrad, så der dannes en pakke.
  • Pakken lægges i et smurt ildfast fad eller en smurt bradepande. Pensles herefter med mælk.
  • Bages i ovn ved 200° i ca. 1 time.
Kan f.eks. serveres med flødekartofler og en god salat.

© AnesMad.dk

 
 Udskriv ForrigeNæste 

Om opskriften
Tilberedningstid 2 timer
Antal personer 4 pers.