Lasagne

I min version af lasagne kommer jeg grøntsager i kødsaucen, og jeg undlader smør i bechamelsaucen. På denne måde synes jeg, at man undgår, at retten bliver for fed og lægger tungt i maven.

Ingredienser:

300 gram lasagneplader
250 gram hakket oksekød
2 løg
2 gulerødder
½ squash
1 ds tomatpure (ca. 70 gram)
1 ds flåede tomater
3 fed hvidløg
2 tsk oregano
½ tsk merian
½ tsk basilikum
salt
peber
Bechamelsauce:
6 dl letmælk
3 spsk maizenamel
1½ spsk vand
salt
muskatnød
50 gram revet mozarellaost
evt. 1 spsk reven parmasanost

Fremgangsmåde:
  • Løg, gulerødder og squash renses og skæres i tern.
  • Kødet brunes i en gryde. Grøntsagerne tilsættes og koges med kødet i et par minutter.
  • Tomatpure, flåede tomater og krydderier tilsættes, og kødsaucen simrer ca. 15 minutter mens bechamelsaucen laves.
  • Mælken kommes i en gryde, og bringes under omrøring til kogepunktet.
  • Maizenamel udrøres i koldt vand til en klumpefri masse, og hældes i den varme mælk mens der piskes.
  • Der dæmpes for varmen, og osten tilsættes mens der stadig røres i saucen.
  • Saucen smages til med revet muskatnød og salt. Der kan eventuelt tilsættes reven parmasanost, hvilket fremhæver ostesmagen.
  • Et ovnfast fad smøres med olie. Heri lægges lagvis kødsauce, bechamelsauce og lasagneplader. Slut med kødsauce med bechamelsauce henover.
  • Der kan drysses reven ost ovenpå lasagnen.
  • Lasagnen varmes i ovnen ved 200° i ca. 30 minutter
Lasagne egner sig godt til dybfrysning, hvor den kan holde sig i ca. fire måneder.

© AnesMad.dk

 
 Udskriv ForrigeNæste 

Om opskriften
Tilberedningstid 1 time og 15 minutter
Antal personer 4 pers.